Design Factory 01: Градско осветление и обзавеждане

DESIGN FACTOR{Y} е нова платформа за дискусия и обмяна на опит в сферата на архитектурата и дизайна.

DESIGN FACTORY 01

В нея ще споделяме добри практики, опит и предизвикателства и ще дискутираме тенденции и проблеми с  експерти и професионалисти .

Ще поставяме фокус върху теми, свързани с качеството на градските пространства, за да работим  за по-висок стандарт при дизайна на публичната среда у нас. 

Тема на първото събитие е ГРАДСКО ОСВЕТЛЕНИЕ И ОБЗАВЕЖДАНЕ.

В него ще потърсим скорошните добри проекти от България, за да чуем презентации от техните създатели и проектанти. 

Ще чуем лекции за последните новости и технологии в градското осветление и ще дискутираме опита ни в градското обзавеждане. 

Ще обсъдим нормативната рамка на национално ниво, за да си сверим часовниците и да стимулираме следващите стъпки в развитието на средата в градовете на България.

Събитието ще се проведе във великолепната сграда на Сточна гара на ул. „Владайска река“ 2. Специално за повода тя ще бъде преобразена с инсталации на съвременно осветление и обзавеждане от експертите в сферата — CDD, Light Factor и LICHTKOMPETENZ — водени от идеята, че са нужни знание и отношение, за да представяме и развиваме културното ни наследство и публичните сгради и пространства по най-добрия  начин. 

Организатор

ГРАДОСКОП

Партньори

Камара на архитектите в България (КАБ) 
Национално сдружение на общините в България (НСОРБ)
Съюз на урбанистите в България (СУБ)
PlaceMake
CDD
Light Factor
LICHTKOMPETENZ
Градът медиа груп

Събитието е с вход свободен и безплатен стрийминг за професионалисти и студенти в  цялата страна. Участието изисква единствено регистрация в Eventbrite.

By George Yanakiev

A multidisciplinary professional and a man of the world.